7+1 ve 3+1 İşkur’la Güçlendi

7+1 ve 3+1 İŞKUR’la güçlendi

7+1 ve 3+1 Sinerjisi İŞKUR’la güçlendi

Sinerji İŞKUR Protokolü ile yayılmaya devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önemli bir işbirliğine imza attı. Protokole Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık katıldı. Gerçekleştirilen protokol ile yapılacak ortak çalışmaların yanısıra Sakarya Üniversitesi öğrencileri İŞKUR’un İşbaşı Eğitimi Programı kapsamına alınacak. Protokol ile imza altına alınan işbirliği, gerek öğrencilere gerekse 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri kapsamında öğrencilerin çalıştıkları işletmelere pek çok fayda sağlayacak.

Teorik bilgilerinin yanı sıra uygulama becerisine sahip nitelikli mühendisler ve ara elemanlar yetiştirmek amacıyla geliştirilen ve uygulanmaya başlandığı tarihten itibaren önemli kazanımlar elde edilen 7+1 ve 3+1 Eğitim Modelleri, İşbaşı Eğitimi Programı ile daha da güçlendi. İŞKUR’un istihdamın arttırılmasına yönelik yürüttüğü ve aktif işgücü piyasası programları arasında yer alan İşbaşı Eğitimi Programı kapsamında, öğrencilerin sigorta ve ücretleri İŞKUR tarafından ödenecek. Öğrenimleri esnasında çalışmak isteyen öğrenciler açısından da gerek part-time gerekse tam zamanlı işlere yönelik İŞKUR tarafından yönlendirmeler yapılacak. Bu kapsamda üniversite içerisinde İŞKUR’un öğrencilerle birebir irtibat halinde olacağı bir ofis hizmete girecek. Aynı zamanda, öğrenciler İŞKUR ile birlikte düzenlenecek iş arama becerilerinin kazandırılması, mülakat teknikleri, CV hazırlama gibi pek çok eğitimden yararlanabilecek.

Öğrencilerimizin geleceği için önemli bir adım;

İŞKUR’la her zaman işbirliği içerisinde olduklarını belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yapılan bu protokol ile daha güçlü bir işbirliği sürecinin başladığını ifade etti. Protokol ile gerçekleştirilecek bilgi ve beceri eğitimleri, işbaşı eğitimi desteği, seminer vb. etkinlikler sayesinde öğrencilerin geleceklerine yönelik daha sağlam adımlarla ilerleyeceklerini söyledi. Üniversite içerisinde kurulacak ve İŞKUR personelinin de görev yapacağı ofisin önemli bir yeri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Elmas, öğrencilerle birebir ve daha etkin biçimde yapılacak görüşmelerin bu anlamda çok daha yararlı olacağını belirtti. Yetiştirilen her bir öğrencinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Elmas, öğrencilerin yapılacak işbirlikleri ile önemli kazanımlar elde edeceğini açıkladı.

İşbaşı Eğitimi ülkemiz için önemli bir hizmet / değer

İşbaşı Eğitimi Programının başlangıçta işi olmayanlar için tasarlanan ve kuruma kayıtlı işsizlerin yine kuruma kayıtlı işyerlerinde, sahip oldukları mesleki bilgilerini uygulama yaparak pekiştirmelerini, iş ve üretim süreçlerini bizzat görerek öğrenmelerini sağlamayı amaçlayan bir program olduğunu belirten İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, gerçekleştirilen protokolle amacın daha da değer kazandığını belirtti. Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında uygulanan 3+1 ve Teknoloji Fakültesinde uygulanan 7+1 Eğitim Modelleri ile birlikte öğrencilerin daha mezun olmadan İşbaşı Eğitimi gibi bir kapsamda yer almasının, hem öğrenciler açıcından hem de işletmeler açısından katma değer sağladığını ifade etti. Sakarya Üniversitesi ile sürekli dirsek temasında olduklarını belirten Kaya, yapılan protokol ile bu birlikteliğin daha da güçlendiğini vurguladı. Yeni Türkiye yolunda önemli hedeflerden birinin istihdamın arttırılması ve işsizliğin azaltılması olduğunu ifade eden Kaya, İşbaşı Eğitimi Programının bu bağlamda başarıyla hizmet ettiğinin altını çizdi.