Teknoloji Fakültesi Yeni Dönem Hazırlıklarını Tamamladı

Teknoloji Fakültesi Yeni Dönem Değerlendirme ve Akademik Kurul Toplantısını Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları ve Teknoloji Fakültesi Akademik ve İdari personelinin katıldığı toplantıda özelikle yeni dönem hazırlıklarının durumu, yeni düzenlemeler, yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari uygulama süreçleri gözden geçirildi.

Sakarya Üniversitesi emin adımlarla yürüyor

Sakarya Üniversitesi’nin başarılarının hızla devam ettiğini belirten Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ’nün son dönemki başarılarını aktardı. Üniversitenin Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde yirmi beşinci sıraya yerleştiğini, Webometrics’te iki alanda yükseldiğini, Alexa’da dördüncü sıraya çıktığını, URAP sıralamasında kırk sıra birden yükseldiğini ve şu anda Sakarya Üniversitesi’nin Akreditasyonda lider olduğunu vurguladı. Konuşmasının sonunda tüm bölümleriyle MÜDEK Akreditasyonu alan Teknoloji Fakültesi’ni tekrar tebrik eden Prof. Dr. Elmas, MÜDEK belgelerini ilgili bölüm başkanlarına takdim etti.

Birlik ve Beraberlik içinde daha çok çalışmalıyız.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonraki ilk toplantı olması asabiyle ayrı bir öneme sahip olan kurulda 15 Temmuz süreci ve sonrasında yaşananlar da değerlendirildi. Yaşanan sürecin ülkemiz için önemli bir milat olduğunun altını çizen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, her zamankinden daha çok çalışılması gerektiğini vurguladı. Süreç ve süreç esnasında yaşananlardan ders alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, “Süreç her ne kadar devam etse de bizler işlerimize odaklanmalı, işlerimizi daha iyi yapabilmek için daha çok çalışmalı ve gereken fedakârlığı hep birlikte göstermeliyiz. Bir olarak, beraber olarak, tek vücut olarak, yaşanan olaylardan medet umanlara en güzel cevabı verdik. Şimdi sırada, herkesin işinde ve hayatında üzerine düşenin en iyisini yapması var. Bizler de akademisyenler olarak ülkemiz için ne gerekiyorsa yapmalıyız” dedi. Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ayrıca: “akademik yönümüz yanında eğitimci bir kimliğimiz var. Nice aileler bizlere güvenerek çocuklarını emanet ediyorlar. Bizler de bu kutsal görevde çok daha dikkatli ve hassas hareket etmeli, öğrencilerimizi mesleki kimliklerinin yanı sıra gerek ahlaki gerekse etik değerler doğrultusunda, vatan ve milleti için katma değer üretebilecek bireyler olarak yetiştirmeliyiz” dedi.