Depreme Hazır Mıyız ?

DEPREME HAZIR MIYIZ ?

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin Sektörle Buluşma Günleri kapsamındaki etkinliğine Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki konuk oldu. Moriwaki etkinlikte deprem büyüklüğü, deprem şiddeti, Türkiye ve Japonya deprem yönetmelikleri arasında ki farklar, yer kabuğu hareketleri, Türkiye ve Japonya yapı farkları, depreme hazır olmak konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Türkiye’de 81 ilden 55’nin birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Moriwaki, evlerde deprem çantasının bulundurulması önemli olduğunu belirtti. Moriwaki, “Depremde bulunduğunuz binada çökme olması halinde deprem çantası hayat kurtarır. Uzun süreli bir enkaz altında kalmada en önemli ihtiyaçlar su ve toz maskesi. İnsan yemek yemeden uzun süre yaşayabilir fakat susuz olarak uzun zaman yaşayamaz. Marmara ve Van depreminde birçok insan çökmede oluşan baskıdan dolayı hayatını kaybetti fakat çökme sonra oluşan tozdan dolayı ölüm oranı çok yüksek. Toz maskesi su kadar önemlidir” ifadelerini kullandı.
Etkinlik sonrası teşekkür belgesi takdim edilen Moriwaki, memnuniyetini dile getirdi.